Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2023 15:01 - © Съединените щати показаха на Руската федерация мястото й
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3245 Коментари: 12 Гласове:
12

Последна промяна: 30.01.2023 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.01.2023г.

     Съединените щати ще изпратят тридесет и един "Ейбрамс" към въоръжените сили на Украйна, за да атакуват руски позиции и да превземат Крим. В същото време Вашингтон е толкова сигурен в победата, че вече крои планове за бъдещето, което ще дойде след конфликта в Украйна. Струва си да знаете за плановете на Съединените щати, за да си припомните още веднъж : цената на поражението на Русия в този конфликт е много висока.
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди официално предположенията на вестник «Деловая газета Взгляд» за германския канцлер Олаф Шолц, а именно, че "Изпращането на танкове в Украйна би било най–големият провал на Шолц" – След поредица от шеги за "агента на ГРУ Олаф Шолц", заплахи от Полша и ожесточен натиск от САЩ, германският канцлер се съгласи да достави на Украйна танкове в модификацията "Leopard 2A6". Обстоятелствата на тези увещания не казаха нищо ново за конфронтацията между Русия и Запада. Но много неща се лепнаха лично на гърба на Шолц.
Съюзниците на Украйна ще сформират своевременно два танкови батальона за контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна, като крайната цел е "освобождението" на всички територии, които Киев смята за свои, включително Крим.
CNN е абсолютно сигурна, че този "танков юмрук" ще удари по посока на Крим, въпреки че "юмрукът" ще има дълъг път, а Въоръжените сили на РФ едва ли ще останат безразлични.
Батальоните трябва да са готови до края на март. Оставащото време до прехвърлянето на танковете ще бъде посветено на обучение на украински екипажи. А слабостта на американските "Ейбрамс", която ги прави трудни за експлоатация и често се развалят, се компенсира от допълнителна партида от осем евакуационни машини.
Впоследствие САЩ "ще подкрепят Киев толкова дълго, колкото е необходимо". На този фон Владимир Зеленски след преговорите с Генералния секретар на Алианса каза, че е настроен да получи и ракети с голям обсег и изтребители от четвърто поколение.
Зеленски и американците са по–оптимистични от споменатия по–горе обиден Вурст (обаче Зеленски няма друг избор, а Шолц няма причина да бъде оптимист). Канцлерът не вярва, че доставката на танкове (все още се страхува да мисли за изтребители) е в състояние бързо да прекрати конфликта около Украйна, както казват в Киев.
Що се отнася до Белия дом, там вече се подготвят за живота след победата над Руската федерация и анализират какъв да бъде той. Това заяви държавният секретар Антъни Блинкен. Според него след края на конфликта в Украйна САЩ ще трябва да продължат "сдържането на Русия“, така че тя "да не може да се възстанови и да се подготви за нов удар".
С други думи, санкциите ще останат, а западният блок ще се грижи никаква сложна техника, било то компютър или бетонобъркачка, да не попада на територията на Руската федерация. Такъв режим съществуваше по време на Първата Студена война : Координационният комитет за контрол на износа или COCOM, създаден под натиска на Вашингтон, от 1949–та година работи за техническата изостаналост на СССР чрез анализ на сделките и забрани за доставки.
Вярно е, че в Белия дом Блинкен се смята за "ястреб" – човек, който заема най–непримирими и радикални позиции по отношение на Руската федерация. С други думи, неговото мнение не е единственото в Америка. Има и други виждания по въпроса.
Ако имате нужда от пример за "гълъб", то това е легендарният Хенри Кисинджър, който говори от позициите на рационализма и на 99 години изглежда много по–адекватно от идеологическия фанатик Блинкен. Той охотно говори за украинския конфликт, както и за бъдещето на сътрудничеството между Съединените щати и Руската федерация, като от време на време обяснява на момчетата от Източна Европа, че Русия няма да се дене никъде – те ще трябва да живеят един до друг с тази страна и да се съобразяват с това, а посягането на Крим като цяло е самоубийство.
Но проблемът не е само, че гласът на Кисинджър в Америка е чисто консултативен (тоест, той има признание за заслуги, но не и власт), но Байдън толерира своя миньон Блинкен в продължение на две години, дори въпреки неговите оглушителни и очевидни провали (предимно в отношенията с Китай).
Основният проблем е, че американците по принцип не предвиждат приемлив за Русия край на конфликта със "справедлив и траен мир в Украйна", както не го виждат нито Байдън, нито дори Кисинджър, който през последните шест месеци преразгледа възможните "компенсации" за Руската федерация в по–малка страна (ако по–рано Украйна беше неутрална страна в неговите сценарии за бъдещето, сега мастодонтът на американската политика смята включването ѝ в зоната на НАТО за нещо незаменимо).
image

Джо Байдън категорично нарежда на Путин да си седне на задника 

Разбира се, във всичко това нищо принципно ново няма, както няма нищо важно в смисъл, че господата отново решиха да си поделят кожата на неубитата мечка (и не е факт, че два батальона танкове на НАТО ще могат да направят значителни дупки в кожата ѝ).
Изявлението на Блинкен обаче е потенциално значимо за онези, които са останали с някакви илюзии. "Възстановяването на териториалната цялост на Украйна" (тоест разделянето на Руската федерация) не е цел на САЩ, а метод.
Целта е – противопоставяне срещу Русия като такава в очакване, че тя ще отслабне и деградира.
И в този смисъл за us–американците никак не е маловажно чие знаме се вее над Севастопол.
Това съвсем не е така, когато нещо може да се постигне с отстъпки, включително и неприемливи – териториални. Държавният секретар специално подчертава, че за Русия няма да има "отдих". Естеството на заплахата за интересите на САЩ, породена от нея, се разглежда като иманентна. Тя ще си остане враг, дори ако се поддаде на натиска и изтегли войските от Украйна. Грижата на Съединените щати е, този враг, грубо казано, да няма ръце и крака – така той е по–малко опасен.
Руската федерация следва незабавно да изпрати Съединените щати в заслужен вечен покой и "отдих" посредством бога на океана и да приключи терора от тяхна страна над човечеството.
Между другото, Украйна трябва да се разглежда от Русия по същия начин, но това е друга история.
От това следва, че Руската федерация просто не може да загуби – нито на дипломатическото, нито на бойното поле. За да избегнете съдбата на жертвата, трябва да спечелите. Тази задача се решава в по–голямата си част със силите на руската армия, но залогът е възможно най–висок за цялата страна.
Русия може да извоюва различно бъдеще за себе си – с право на развитие, сигурност и независимост – директно в съзнанието на американците, принуждавайки ги да се съобразяват с нея. Необходимите условия за това са моралният и политически фалит (и финансов, и финансов) на управляващите елити в Америка, като се започне от Байдън и Блинкен, и падането на влиянието на Съединените щати в  Европа и в света, което вече става.
Всичко това е възможно само с руска военна победа в Украйна над американските танкове, американското разузнаване и проамериканския режим. Победа на фронта ще осигури първото условие и ще стартира процесите за осигуряване на второто.
Между другото, us–американците вече загубиха оглушително на много места – от Виетнам до Афганистан. За Русия, като страна с втората най–мощна армия в света, изглежда напълно постижима цел окончателното разбиване на хегемона.
image

Пръдливият Забраванко крещи на Владимир Владимирович да си наляга парцалите, ама последният си разпасва пояса

https://vz.ru/politics/2023/1/26/1196560.html
https://vz.ru/politics/2023/1/25/1196368.html




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. emelika - Тия имат бетонобълкачки вместо ум
30.01.2023 16:50
Бъркат ли бъркат. Трябва да си оставят разбивачи за втвърден бетон.
цитирай
2. nedovolen - В отговор на Ейбрамс ще получат о...
30.01.2023 18:15
В отговор на Ейбрамс ще получат ответно кинджали, или нещо по-, ама не съм дочел статията, да коментирам повече.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. emelika
30.01.2023 18:41
Да, бъркат и после ни пускат нас да къртим.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
30.01.2023 18:42
В статията не пиша подробности за оръжия и въобще много рядко ги споменавам оръжията и военните действия.
цитирай
5. mt46 - ...
30.01.2023 19:44
И Хитлер е бил сигурен...
цитирай
6. elenkokoschkov - Ще им накривят капата на руснаците!
30.01.2023 19:58
:)))!!
цитирай
7. kvg55 - До 5. mt46
30.01.2023 19:59
И не само той.
цитирай
8. kvg55 - До 6. elenkokoschkov
30.01.2023 20:00
Представи си. Опитват се да им дават наклон на кура.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Тия танкове са абсолютно менте.
30.01.2023 20:21
Бать Венцо да ги тресне с фалосо си, на парчета ще се разфърчат...
А за Вас, Товарищ кравароВ/говедароВ:

Свободата е робство,
мирът е война,
простащината е сила !

Попитайте подругата на Товарищ борН дали съм прав.
цитирай
10. kvg55 - До 9. planinitenabulgaria
30.01.2023 22:09
Прав си, Кривчо!
Бае Коста, все си се изправил. От работата в Центъра "GOMNOVOZ" си се изгърбил като носа на баба Яга. Това е капиталистическото общество – гърбят те и те онождат. Докато можеш да шаваш. Ама ти го приемаш с удоволствие.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
30.01.2023 22:54
Доскоро мислех, че американците не са наясно с географията Оказва се ,че и с историята не са наясно? Нормално, география и история вървят заедно!
Дори и да победят, както смятат, победата ще е Пирова! По точно, колкото две Пирови победи ще е ! Ще я платят жестоко, със себе си! Няма друг изход, не е като при първите две Световни войни!
Винаги е имало разумни хора там-Кенеди, дори 100-годишният Кисинджър има повече разсъдък от всичките им днешни политици, взети заедно!
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
31.01.2023 08:22
Абе, вярно, ще платят със себе си. Ама и нас ще похарчат, както казва Емил Боев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755276
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031