Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2023 13:06 - ДОЛАРЪТ – УКРАЙНА – ЛОГИЧЕСКА ВРЪЗКА – МАНИПУЛАЦИИ
Автор: almus Категория: Политика   
Прочетен: 2228 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 10.05.2023 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДОЛАРЪТ – УКРАЙНА – ЛОГИЧЕСКА ВРЪЗКА – МАНИПУЛАЦИИ
Всичко, което се случва по света в последните години е за спасяване на долара и свързаните с неговата употреба печалби.
Доларътː
- 1946г. - 35 долара за тройунция злато;
- 2022г. - 1954 долара за тройунция злато.
... Разликата е ... 55 пъти!!! ... ??? Колко са напечатаните долари без покритие??? ... Инфлацията ...??? ... Икономическата криза ...??? ...
Само великият френски президент ген. Шарл дьо Гол е успял да размени долари за злато и ... това го е погубило!!!
Два века след създаването си САЩ става световен лидер.
Световното господство се налага с твърда ръка, безмилостно ... Във филма ʺСНАЙПЕРИСТʺ имаше култова, нагла фраза на СЕНАТОР от САЩ – ʺКазваме, че убиваме за демокрация и никой не смее да каже, че убиваме за петролʺ!!! ..
Световното господство се налага с моделиране на финансовата сфера и световната търговия, с овладяването на СМИ, ... МОК, ФИФА, УЕФА ... МНС ...
Но, СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ показва, че няма вечни хегемони! Рано или късно империите се разпадат!
Първите, по-значими сигнали за предстоящият срив на долара идват с Китайско-Руската декларация за многополюсният свят и формирането на нов международен ред от 23 април 1997г. Следват двустранни декларации с ЮАР, Монголия, Киргизия, Беларус , ... Формира се БРИКС( 40% от населението на света). ... Като финал, на 23.03.2021г. Русия и Китай обявиха ВИЗИЯ за „СПРАВЕДЛИВ СВЕТОВЕН РЕД“
Следва ... напрегната подмолна борба по всички направления ... следва ... Украйна ... !!!!
??? Как всичко това се отразява на малката и бедна България??? !
Когато в САЩ се анализира опасността, като основен икономически фактор се разглеждат енергоносителите. – Русия разполага с много ресурси, изнася и печели от тях, а западната икономика е силно зависима от този внос.
Необходимо е да се вземат мерки за намаляване на тази зависимост. Такива мерки ще са болезнени за обикновените хора и трябва да се намери някаква псевдонаучна теория, която да оправдава ограниченията и следващото от тях понижаване на жизнения стандарт. Така се обосновава създаването на манипулациите за глобалното затопляне и основният му причинител – въглеродният диоксид.
Като следствие от изпълнението на „План МАРШАЛ“ икономиките на водещите държави от ЕС са силно зависими от САЩ. Администрацията на ЕС послушно следва указанията. Пое се курс за намаляване на въглеродните емисии(норми, наказания, глоби ,...). Затварят се ТЕЦ-ове ... За малката и бедна България това води до рестрикции, зависимости, ... смърт.
В манипулациите, с престъпно лекомислие бе ангажирано и шведското дете-чудо Грета Тунберг. На манифестациите тя доби популярност сред децата с глезеното изявление – няма да ходим на училище ...
Каква е истината за въпросните манипулации?
Глобалното затопляне е общоприет факт(към момента). За успешната борба с него и последствията е необходимо правилно да се определят и степенуват факторите, които го обославят.
Каква е обективната(исторически аргументи) истина?
image
Според тази графика, затоплянето е закономерно и след него следва ледников период.
На всеки 100 000 години през последните милион години на Земята е настъпвал ледников период.
Графиката не е гладка крива – има много пикове. Учените твърдят, че те са следствие от големи вулканични изригвания. Т.н. изригването на филипинския вулкан Пинатубо в 1991г. изхвърля в атмосферата повече от 20 млн. тона серен двуокис. Това изригване води до понижаване на средната температура на земята с около половин градус!!!
(( Вулканичните изригвания издигат пепел (пулверизирани скали и пемза), водни пари, въглероден диоксид, серен диоксид … в стратосферата на височина до 32 километра над земната повърхност. Това обуславя разсейване и отражение на радиацията и води до намаляване на средната температура на Земята. ))
От графиката се вижда, че преди около 10 000години е било дори по-топло от момента. ... Тогава не е имало ТЕЦ-ове!!!??? Има учени, които твърдят, че вече сме преминали максимума на фазата на затопляне и навлизаме в период на застудяване ... след около 10 000год. ще се разбере...!!!
При тези мащаби на промените(хиляди години), всяко теоретично твърдение е практически недоказуемо и това позволява излагането на всякакви манипулативни теории.
На показаната графика, последици от човешката дейност може да се търсят само в първите 2-3 мм след нулата на абцисната ос(5000-10000хил. год.). Как да си обясним затоплянията на климата, които са ставали преди 10, 120, 240 или 330 хиляди години – тогава активна човешка дейност не е имало?!
! ! ! Всички промени в климата са следствие от действието на независими от човешката дейност физически закони ! ! !
Как да си обясним ледниковите периоди и може ли нещо да се направи за да се промени обективния ход на глобалните физически процеси ?
Има много теории, но за мен най-обоснована е тази на Миланкович. Той доказва, че въпросните промени са следствие от циклични промени в параметрите на орбитата по която Земята се движи в Слънчевата система.
image

ВЪГЛЕРОДНИЯ ДИОКСИД НЕ Е ПРИЧИНА ... !!!
Въглеродния диоксид не замърсява околната среда. Той е необходима ʺхранаʺ за растенията(фотосинтеза). Биолозите твърдят, че 4-5 пъти по-високи нива на СО2 са за предпочитане. Те ще повишат добивите на растителна продукция, достатъчно за изхранване на 2-3 милиарда човеци повече.
Той е подложен на недопустима ʺдискриминацияʺ и ʺасимилацияʺ! (намаление повече от 2000 пъти)... Може да се направи аналогия със съдбата на индианците в Америка. – Преди 5(пет) века в Америка имало само индианци(100% от населението), после се появили бели хора, установили ДЕМОКРАЦИЯ и сега индианците са останали ... малък % от населението!
При формирането на планетата Земя въглеродния диоксид е бил от порядъка на 70% от атмосферата. След това се появяват растенията и започват да го ʺконсумиратʺ и дори да го ʺскладиратʺ като енергийни запаси(сега ги откриваме като въглища, нефт и газ).
В резултат на този ʺбезмилостен геноцидʺ, в момента атмосферата съдържа само 0,0314% въглероден диоксид!!!
Не само растенията, но и homo sapiens ʺконсумираʺ СО2 – хляб, бира, газирани напитки, сода за хляб, сух лед, ...
Homo sapiens се опитва да произведе малки количества СО2, като за целта е измислил устройства като автомобили, ТЕЦ, печки ... Но, производството на Homo sapiens е смехотворно малко в сравнение с „издишванията“ на майката ЗЕМЯ! - През 2010г. исландския вулкан Ейяфятлайокудл за 4 дни изхвърли въглероден диоксид повече, отколкото цялото човечество отделя за 5 години. А е класиран едва на 47 място, сред останалите 1343 действащи вулкани …!!! Пожарите ... .!!!
Относно манипулациите с понятието парникови газове.
Това понятие включва основно водни пари, въглероден диоксид и метан. При физически еднакви характеристики, количеството на водните пари е 500 пъти по-голямо от това на въглеродния диоксид и метана. Т.е. участието на въглеродния диоксид и метана е пренебрежимо малко и промените в техните количества(дори да е няколко пъти) няма да повлияе на процесите.
Това следва от долната таблица.((Данните подлежат на коментар.))
image

От таблицата се вижда, че въглеродния диоксид от човешка дейност е нищожно количество. Няма тежест в процеса!
Манипулират ни с цел реализация на политически и икономически интереси. В долната таблица се прозират аргументите.

image
Ако се абстрахираме от манипулациите, икономическите и политически интереси, то въглеродния диоксид има кръговрат, подобен на кръговрата на водата в природата.
image
Това е груба илюстрация на кръговрата на въглеродния диоксид.(Доминиращ фактор е фотосинтезата.)
Атмосферата съдържа само 0,0314% въглероден диоксид(СО2). Той е по-тежък от въздуха(във височина концентрацията му рязко намалява).
Атмосферата съдържа само 0,0314% въглероден диоксид(СО2).
((Дискутираното(недоказано) нарастване е с около 0,003%.))
Човешката дейност произвежда незначително количество парникови газове в сравнение с природата(океани, вулкани ...). Човешкия дял реално е около 5 процента. Вулканите изхвърлят в атмосферата въглероден диоксид много повече от всички ТЕЦ в света. (( ...1343 действащи вулкани …!!! ))
... Ако трябва да се унищожава СО2, това е работа за РАСТЕНИЯТА – историята категорично доказва техните възможности!
(Традиционните горски растения ʺсе хвалятʺ, че за един вегетационен период могат да консумират по 20 - 30 тона въглероден диоксид на хектар площ.)
Какво би станало ако хипотетично, човечеството успее да намали още повече съдържанието на въглероден диоксид в атмосферата?!
Децата – нашето бъдеще, в основното образование изучават процеса ФОТОСИНТЕЗА по подобна схема.
image

Логично е, че намаляването въглеродия диоксид ще доведе до намаляване на растителната маса и ... ГЛАД!!!
Логично е, че намаляването въглеродия диоксид ще доведе до намаляване на кислорода в въздуха.
Известно е, че в спокойно състояние за един час човекът вдишва 20–30 литра кислород и издишва 18–25 литра въглероден диоксид.
Фактиː
- Най-високо ниво на съдържание на кислород е измерено на океански бряг (21,9%), в горите нивото е малко по-ниско (21,6%);
- Градски въздух се счита за нормален при съдържание кислород 20,9%.
Нормиː
- 19,5% – минимално допустимо ниво, човек се чувства относително нормално;
- 16% – започва световъртеж, учестява се дишането;
- 12–13% – загуба на съзнание;
- 7% – кома и смърт.
В призивите и мерките за намаляване съдържанието на въглероден диоксид в атмосферата няма научно обоснована логика!!!





























Гласувай:
2



1. ganini - КОГА
29.03.2023 15:03
ще ни забранят да дишаме???
цитирай
2. almus - За ганини
29.03.2023 20:27
Първо ще се забрани дефекацията - заради метана при разлагането ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: almus
Категория: Политика
Прочетен: 53347
Постинги: 31
Коментари: 16
Гласове: 59
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930