Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2023 16:12 - Тишина (паника) на западния фронт
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2460 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.01.2023 16:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    image  
Тишина (паника) на западния фронт  

https://strategic-culture.org/news/2023/01/16/all-quiet-panic-on-western-front/

image Пепе Ескобар image 16 януари 2023 г © Снимка: REUTERS/Arnd Wiegmann

Никой с коефициент на интелигентност над стайна температура няма да очаква Давос тази седмица да обсъди сериозно някакъв аспект от екзистенциалната война между НАТО и Евразия.

Падат сенки / И цял ден съм тук / Твърде горещо е за сън / И времето бяга / Чувствам, че душата ми / се превърна в стомана / Все още имам белезите / Които слънцето не излекува / Няма дори достатъчно място / Да бъдеш навсякъде / Господи, още не е тъмно, / но наближава

Боб Дилън, още не е тъмно

Светлини! Екшън! Нулиране!

Фрийк шоуто на Световния икономически форум (WEF) в Давос

е отново на работа в понеделник.

Основните медии на колективния Запад, в унисон, ще въртят нон-стоп, в продължение на една седмица, всички „новини“, които са годни за печат, за да възхваляват нови склонения на Голямото пренастройване , прекръстено на Великия разказ, но всъщност оформено като добро предложение от „капитализма на заинтересованите страни“ . Това са основните елементи на сенчестата платформа на сенчеста неправителствена организация, регистрирана в Колони, предградие на Тони Женева.

Списъкът на присъстващите в Давос беше надлежно изтекъл . Пословично, това е англо-американски изключителен забавен фестивал, пълен с разузнавателни агенти като директора на Националното разузнаване на САЩ, Аврил „Мадам Тортър“ Хейнс; шефът на MI6 Ричард Мур; и директорът на ФБР Кристофър Рей.

Може да се напишат ремиксирани енциклопедии на Дидро и Д"Аламбер за патологията на Давос – където голям списък от мултимилиардери, държавни глави и корпоративни любимци (собствени на BlackRock, Vanguard, State Street и co.) „се ангажират“ с продажбата на пакети Demented Dystopia на нищо неподозиращите маси.

Но нека да преминем към темата и да се съсредоточим върху няколко панела тази седмица – които лесно могат да бъдат сбъркани със сесии „Направо в ада“ .

Списъкът от вторник, 17 януари е особено привлекателен. Той включва „Деглобализация или реглобализация?“ панел с лектори Ian Bremmer, Adam Tooze, Niall Ferguson, Pйter Szijjбrtу и Ngaire Woods. Трима атлантици/изключителни се открояват, особено ултратоксичният Фъргюсън.

След „В защита на Европа“, включващ куп нищожности, включително Анджез Дуда от Полша, присъстващите ще бъдат посрещнати със специален сезон в ада (съжалявам, Рембо) с участието на не друг, а доминантката на ЕК Урсула фон дер Лайен, позната от огромното мнозинство Германци като Урсула фон дер Лайхен („Урсула от трупове“) в екип с ръководител на WEF, емулатор на Третия райх Клаус „Носферату“ Шваб.

Слуховете са, че Луцифер, в привилегированото си подземно жилище, е позеленял от завист.

Има и "Украйна: какво следва?" с още един куп нищожности и „Войната в Европа: Година 2“ с участието на Молдова събуди мацката Мая Санду и финландската купонджийка Сана Марин.

В раздела за военни престъпници почетното място е на

„Разговор с Хенри Кисинджър: Исторически гледни точки за войната“, където д-р К. ще продаде всичките си запазени марки „Разделяй и владей“. Добавената сяра ще бъде осигурена от удушвача на Тукидид Греъм Алисън.

В специалното си обръщение канцлерът Олаф Шолц ще бъде рамо до рамо с Носферату, надявайки се той да не бъде – буквално – изпечен на скара.

След това, в сряда, 18 януари, идва апотеозът: „Възстановяване на сигурността и мира“ с лектори Фарид Закария – любимецът на американския истаблишмънт кафяв човек; Йенс от НАТО „Войната е мир“ Столтенберг; Анджей Дуда – отново; и канадската войнолюбива Кристия Фрийланд – за която се говори, че ще стане следващият генерален секретар на НАТО.

И става още по-сочно: комикът на кока-кола, представящ се за военачалник, може да се присъедини чрез увеличение от Киев.

Идеята, че този панел има право да издава присъди за „мира“, не заслужава нищо по-малко от собствената си Нобелова награда за мир.

Как да монетизираме целия свят

Циниците с всякакви убеждения могат да бъдат извинени, ако оплакват, че г-н Циркон – в момента на океански патрул, обхващащ Атлантическия океан, Индийския океан и разбира се „Mare Nostrum” Средиземно море – няма да представи визитката си в Давос.

Анализаторът Питър Кьониг разви убедителна теза , че Световният икономически форум, СЗО и НАТО може да управляват някакъв сложен култ към смъртта. Голямото рестартиране наистина се смесва весело с дневния ред на НАТО като агент-провокатор, финансист и оръжейник на прокси войната на Империята срещу Русия в черната дупка Украйна. NAKO – акроним на North Atlantic Killing Organisation – би бил по-подходящ в този случай.

Както обобщава Кьониг, „НАТО навлиза във всяка територия, където „конвенционалните“ медийни машини и социално инженерство се провалят или не постигат своите цели за насочване на хората достатъчно бързо.“

Успоредно с това много малко хора знаят, че на 13 юни 2019 г. в Ню Йорк беше сключено тайно споразумение между ООН, Световния икономически форум, набор от въоръжени с олигарси неправителствени организации – със СЗО на предната линия – и последно, но не най-малкото най-добрите световни корпорации, които всички са собственост на взаимосвързан лабиринт с Vanguard и BlackRock в центъра.

Практическият резултат от сделката е Дневен ред на ООН 2030.

На практика всяко правителство в района на НАТОстан и „Западното полукълбо“ (дефиницията на американската върхушка) е отвлечено от Дневен ред 2030 – което се превежда по същество като

трупане, приватизиране и финансизиране на всички земни активи под предлог, че ги „защитават“.

Превод: маркетизация и монетизация на целия естествен свят (вижте например тук , тук и тук .)

Суперзвезди от Давос като непоносимия досадник Найл Фъргюсън са просто добре възнаградени васали: западни интелектуалци от калъпа на Харвард, Йейл и Принстън, които никога не биха посмели да ухапят ръката, която ги храни.

Фъргюсън току-що написа колона в Bloomberg, озаглавена „Всичко не е тихо на Източния фронт“ – основно, за да намали риска от Втората световна война, от името на своите господари, обвинявайки, разбира се, „Китай като арсенал на автокрацията“.

Сред серийните високомерни безсмислици тази се откроява. Фъргюсън пише: „Има два очевидни проблема със стратегията на САЩ (...) Първият е, че ако алгоритмичните оръжейни системи са еквивалентни на тактически ядрени оръжия, Путин може в крайна сметка да бъде принуден да използва второто, тъй като очевидно му липсва първото.“

Безхаберието тук е евфемизъм. Фъргюсън очевидно няма представа за „алгоритмични оръжия“; ако той говори за електронна война, САЩ може да са успели да запазят превъзходство за известно време в Украйна, но това е край.

Е, това е типичният Фъргюсън – който е написал цяла агиография на Ротшилд точно като неговата колона, пиейки от архивите на Ротшилд, които изглежда са били дезинфекцирани, тъй като не знае почти нищо смислено за тяхната история.

Фъргюсън е "заключил", че Русия е слаба, а Китай е силен. Глупости. И двете са силни – и Русия е по-напреднала технологично от Китай в тяхното напреднало развитие на нападателни и отбранителни ракети и може да победи САЩ в ядрена война, тъй като руското въздушно пространство е запечатано от слоеста отбрана като С-400 чак до вече тествани С-500 и проектирани С-600.

Що се отнася до полупроводниковите чипове, предимството, което Тайван има в производството на чипове, е в масовото производство на най-модерните чипове; но Китай и Русия могат да произвеждат чиповете, необходими за военна употреба, макар и да не участват в масово търговско производство. САЩ имат важно търговско предимство с Тайван, но това не е военно предимство.

Фъргюсън раздава играта си, когато се заяжда с необходимостта да се „възпре зараждаща се комбинация от Русия, Иран и Китай, подобна на Оста, от риск от едновременен конфликт на три театъра: Източна Европа, Близкия изток и Далечния изток“.

Тук имаме атлантическата демонизация на запазената марка на първите три вектора на интеграцията в Евразия, смесена с токсичен коктейл от невежество и арогантност: НАТО е този, който разпалва „конфликт“ в Източна Европа; и именно Империята е изгонена от „Далечния изток“ (о, това е толкова колониално) и скоро от Близкия изток (всъщност Западна Азия).

Приказка за AMGOT

Никой с коефициент на интелигентност над стайна температура няма да очаква Давос тази седмица да обсъди сериозно какъвто и да е аспект от екзистенциалната война между НАТО и Евразия – да не говорим за предложение за дипломация. Така че ще ви оставя с още една типична безсмислена история за това как Империята – която управлява над Давос – се справя на практика със своите васали.

Докато бях в Сицилия по-рано тази година, научих, че изключително ценен актив на Пентагона е кацнал в Рим, набързо, като част от непланирано посещение. Няколко дни по-късно причината за посещението е отпечатана в La Repubblica, един от вестниците на токсичния клан Аниели.

Това беше измама на мафията: лице в лице „предложение“ за правителството на Мелони наложително да предостави на Киев, възможно най-скоро, скъпата противоракетна система Samp-T, разработена от европейски консорциум Eurosam, обединяващ MBDA Италия, MBDA Франция и Thales.

Италия притежава само 5 батерии от тази система, не точно брилянтна срещу балистични ракети, но ефикасна срещу крилати ракети.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан вече се е обадил на Palazzo Chigi, за да обяви „офертата, която не можете да откажете“. Очевидно това не е достатъчно, поради което прибързаното пътуване на пратеника. Рим ще трябва да спазва линията. Или друго. В края на краищата, никога не забравяйте терминологията, използвана от американските генерали за обозначаване на Сицилия и Италия като цяло: AMGOT.

Американското правителство окупира територия.

Забавлявайте се с фрийк шоуто в Давос.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39993783
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31042
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930