Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2023 20:15 - Присмех към един ИЗДИРВАН ПРЕСТЪПНИК!
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1789 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Буквално директна подигравка беше отправена към издирвания от трибунала в Хага за военни престъпления руски диктатор Владимир Путин. Причината – думите му относно "мощта" на руския военнопромишлен комплекс. Той ги изрече, докато обясняваше как Руската федерация ще разположи ядрено оръжие в Беларус. В дневния обзор на ISW – американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната, се обръща внимание именно на някои смайващи твърдения на Путин покрай новината за ядреното оръжие. На първо място – как Русия щяла да построи над 1600 танка до края на 2023 година. Освен това Путин продължи как за да можело Западът да се мери с руския военно-промишлен комплекс, трябвало да жертва много средства, насочени към други политики, за цивилното население. От ISW обаче буквално се присмиват – само БВП на САЩ е 10 пъти по-голям от руския, а Германия, Франция и Великобритания, които също помагат активно на Украйна, имат поне 5 пъти по-голям БВП от Русия общо. "Несъмнено САЩ и съюзниците му са правили избори, когато са обмисляли какви средства да дадат на Украйна, но изборите, пред които те са изправени, са нищо в сравнение с тези, пред които е изправена Русия", подчертават американските специалисти. И добавят – за да може Русия да издържи дори на сегашното си темпо в Украйна, икономиката ѝ трябва да стане изцяло военна, да има официално военно положение, което Путин продължава да не прави и изглежда не иска да направи. Специално за танковете – в момента "Уралвагонзавод" прави по 20 танка на месец. Отделен е въпросът какво е качеството спрямо западната военна техника. Освен това, месечно руснаците губят около 150 танка в Украйна, тоест трябва да произведат над 1300 само до края на годината, за да изравнят везните. А докъде са я докарали руснаците точно с танковете е показателно от казаното в едно от предаванията на руския пропагандист и санкциониран от Запада уж журналист Владимир Соловьов – в употреба влизат Т-34, танкове от Втората световна война.

Изключително показателно за състоянието на западния военно-промишлен комплекс е изказване отпреди две седмици на Армин Папегер, главния изпълнителен директор на най-голямата германска оръжейна компания Rheinmetall. "Ако Западът иска Русия да загуби тази война, тогава Русия няма да я спечели. И Европа, и САЩ са в състояние да произведат повече, отколкото Русия някога ще може да произведе", каза той, докато критикуваше германското правителство, че не е достатъчно решително, за да може Rheinmetall да покаже в пълна мяра на какво е способна в производството на оръжия с решителна държавна подкрепа. Специално за снарядите с обеднен уран – Путин усилено внушава как използването им ще предизвика радиационен ефект, което е категорично невярно. Дори МААЕ има специално обяснение какво представлява обеднения уран и че е изключително подходящ за военни цели именно защото няма радиационно замърсяване. Обедненият уран дава на снарядите по-голяма пробивна мощ. Приказването на Путин не е нищо повече от информационна (пропагандна) кампания, с която търси начин да въздейства и понижи украинския боен дух, категорични са от ISW.


А ето го и самия ИЗДИРВАН ПРЕСТЪПНИК!

image

Ако някай го забележи и не е в състояние да извърши граждански арест, моля да се обади на телефон 112 или да съобщи в най-близкото поделение на полицията!
 



Гласувай:
8



1. vacsine - Чакай ти путински да кратуни да с...
28.03.2023 20:25
Чакай ти путински да кратуни да схванат. Тия един москвич не могат да направят, 2000 танка щели да направят. Може, ама от картон.
цитирай
2. obses - 1. vacsine
28.03.2023 22:47
Аз ни най-малко не очаквам въпросните да схванат, а още по-малко да се съгласят. Но реалностите всички ги виждаме, а това, че същите си затварят очите си е за тяхна сметка.
Vencivaleri се опитал да Ви апострофира с поредните измислици и смешки! :):)
цитирай
3. obses - Vencivaleri чудя се как очаквате да допускам Ваши коментари при лъжите които опитвате да втълпявате по мой адрес??
28.03.2023 22:52
Колкото до смешния Ви русоРОБСКИ коментар, то:
Продължавате смешно да натрапвате единични събития от преди векове! Проумейте, че светът се развива, а опорките Ви са смешни! И Вие сте бил млад и силен, но вече не сте такъв и ако миналото Ви е претекст днес околните да Ви приемат за такъв, е единствено будещо смях и съжаление!
Дори и да е истина русоРОБСКАТА Ви опорка как американците били копирали руските танкове, а тя не е! То и така е показателно как същите развиват дадена добра идея и я свеждат до съвършенство, докато руснаците тънат в застой!
Да Ви припомням ли как безаналоговата "Армата" закъса не в бой, а на Червения площад и дори друг танк не можа да я изтегли та се включиха трактори??
И да Ви попитам ли защо в Украйна не се отправят "Армати", а ръждиви танкове от ВСВ?
Или само да кажа, че и това показва колко може и трябва да се вярва на руската пропаганда и дрънканиците на заблудените русоРОБИ като Вас??
цитирай
4. obses - Я ми кажете, vencivaleri, но не ще допусна отговора Ви, а и въпросът ми е риторичен, кои точно рани си ближе например Германия?
28.03.2023 23:00
Тези, че като икономика е в пъти напред от Русия ли? Или тези, че народът й живее в пъти по-добре от руския?
Та това са резултатите от руските "победи": СССР е труп вече десетилетия, Русия уверено върви към същата участ, а Германия....... "си ближе раните"!
Според Вас, но не и според реалността, в която Германия просперира!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Вие се държите надменно с Венцивалери1951, защото няма да Ви "огрее".
28.03.2023 23:40
Това е най-надареното машкарче в блога, той просто няма възможност да се "посмее" с Вас. Той си пада по по-зрели мацки, цитирам две:
Радостиналасса1948 и ЦАВ12929/1939. Няма как да цитирам всичките блогърки, които прониквайки в блога му получават разкритие.
цитирай
6. vacsine - Аз ни най-малко не очаквам въпро...
29.03.2023 12:40
obses написа:
Аз ни най-малко не очаквам въпросните да схванат, а още по-малко да се съгласят. Но реалностите всички ги виждаме, а това, че същите си затварят очите си е за тяхна сметка.
Vencivaleri се опитал да Ви апострофира с поредните измислици и смешки! :):)

Ако говорите за писанията му за Кубинската криза - видях ги. Чудя се дали има смисъл да му се обяснява колко са погрешни.
цитирай
7. obses - !
29.03.2023 12:59
vacsine написа:
obses написа:
Аз ни най-малко не очаквам въпросните да схванат, а още по-малко да се съгласят. Но реалностите всички ги виждаме, а това, че същите си затварят очите си е за тяхна сметка.
Vencivaleri се опитал да Ви апострофира с поредните измислици и смешки! :):)

Ако говорите за писанията му за Кубинската криза - видях ги. Чудя се дали има смисъл да му се обяснява колко са погрешни.

Не, не говорех за никакви писаници за Кубинската криза! Въпросният не го посещавам и не го чета, но той се опитва да натрапва глупостите си при мен! И не само! :)
Беше се опитал да коментира първия Ви коментар тук и духът на думите му се схваща от моите реплики в 3 и 4 коментари.
Иначе коментарите му не ги допускам не само понеже са глупави и еднотипни опорки, а и поради опитите да втълпява това и онова по мой адрес!
Не го наричай подлец, лъжец и т.н. Наречи го с една дума: комунист! :):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 505757
Постинги: 322
Коментари: 907
Гласове: 1685
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930